Tuesday, June 12, 2007

Play Fair 2008!

Så har redan startskottet gått för den största kampanjen någonsin för bättre arbetsvillkor i klädindustrin. 2004 så drev den globala rörelsen mot sweatshops Play Fair at the Olympics. Det var en stor kampanj som drevs i både länder som producerar och länder som konsumerar kläder. Siktet var inställt på sportklädesindustrin. Nu är det dags att göra om den kampanjen i ännu större skala.

Den gången hade vi svårt att verkligen sätta press på den Internationella Olympiska Kommittén som genom sponsor-, licens- och leverantörsavtal är en maktfaktor inom sportklädesindustrin. IOC ville den gången inte känna vid något ansvar. Den här gången så har vi mer på fötterna när det gäller IOC inblandning. De organisationer som driver kampanjen i Hong Kong, presenterade häromdagen den första rapporten vilket uppenbarligen haft effekt. Rapporten handlar om de vilkor som alla de produkter som pryds med den olympiska loggan produceras under (allt är producerat inne i Kina). I morse kunde man läsa om det i DN.

Nu är det bara att ladda upp. Nästa sommar är det OS i Peking och den här gången ska inte sportklädesindustrin eller IOC kunna smita undan. Håll utkik på Rena Kläders hemsida om du vill bli inblandad.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home