Thursday, November 30, 2006

Självmordsattack

I förmiddags så genomfördes en självmordstattack i stadsdelen Kollupitiya här i Colombo. Enligt tv-nyheterna har 15 personer dött och många fler skadats. Attacken var riktad mot Defense Secretary Gothabaya Rajapakse som enligt LankaNewspapers.com dock inte skadades. Jag lever, men lämnar Colombo för att åka söderut imorgon.

Uppdatering: Tydligen so var det bara 2 som dog, uppgifterna ovan var de forsta som media gick ut med har. 17 personer skadedes dock.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det är tragisk att människor känner för att ta livet av sig på ett sånt fruktansvärt sätt. Frågan är snarare större än så. Vi måste snarare ställa oss frågan: Vad är det i samhället som gör att en person protesterar med sitt liv?

Marie

4:17 AM  
Blogger Joel said...

Marie, jag haller med dig till 100%. Sedan ar det givetvis en sak att protestera med sitt eget liv, som en 40 arig singales gjorde for nagra veckor sedan da han tande eld po sig sjalv utanfor norska ambassaden. Han ansag att fredsmakleriet var imperialism, och protestera med sitt eget och andras liv, som skedde forra fredagen. Fragan kanske snarare ar: Vad ar det som gor att folk vill ha ihjal varandra?

11:15 PM  

Post a Comment

<< Home